Banner
Banner
Banner
Banner

EDITORIAL  

EDITORIAL Nº 364

La possibilitat de canvis és l'avantatge més destacable d'una democràcia respecte a un altre sistema governamental. Amb la possible moció de censura de Pedro Sánchez a Mariano Rajoy seran molts els canvis que anem a patir.

La idea que el temps polític de Mariano Rajoy al capdavant del Govern s'ha acabat ha anat adquirint més força durant aquestes últimes setmanes en les quals s’es estaven negociant els pressupostos amb els nacionalistes bascos, crescuts per la necessitat d'aconseguir el seu suport. Durant estes negociacions eren evidents les limitacions d'aquest moribund govern per a enfrontar-se amb la política als gravíssims actes del recentment triat president de la Generalitat Catalana. Però el colp de gràcia ha estat la sentència que confirma una caixa B del Partit Popular i sumat a l’escàs crèdit de les explicacions d'alguns testimonis, entre ells el propi president Rajoy, enforteixen definitivament la idea que és la fi d'un temps polític, de la conclusió de la legislatura, pareix que ara si es tanca aquest cicle.
Veurem si la moció de censura és possible, si arriben els pactes requerits, si correspondrà a Sánchez governar o s'optarà per nomenar a un altre candidat independent, si Ciutadans accepta i si catalans, bascs i canaris la secunden.

A Espanya som molt permissius amb la corrupció, però davant aquesta situació la societat no pot quedar-se de braços creuats, ens mereixem unes institucions i uns representants lliures de podridura. L'exemplaritat ha de ser la base imprescindible de la democràcia, i la prova més evident de la fortalesa d'una democràcia és el temps que els costa als polítics assumir les seues responsabilitats quan han comès un error o quan és evident que suposen una càrrega per als seus conciutadans. Que prenguen nota!
Banner
Banner
Lun Mar Mie
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid