Banner

VALL D'ALBAIDA  

Ontinyent commemora el Dia de la Dona a quatre mesos d’activitats

LA VALL DIA DE LA DONA
Teatre, música, xerrades, conferències, presentació de llibres i documentals o activitats vinculades a l’esport són alguns dels continguts de la programació d’activitats impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, presentava acompanyada del regidor d’Educació i Esports, Óscar Borrell, una programació transversal, diversa i per a totes les edats. 
A més, la commemoració del 8 de març a Ontinyent no es circumscriu a eixa única jornada, sinó que s’estendrà als mesos de febrer a maig, donant cabuda a més d’una dotzena d'activitats en espais també diversos. 

L’esport tindrà un important pes específic dins la programació del “Dia de la Dona”. Així, tal com explicava el regidor ÓScar Borrell, el 3 de març es projectarà el documental "Campiones Sense Límits”, que comptarà amb la presència de dones esportistes professionals de futbol i bàsquet; el dia 7 de març es farà una sessió fotogràfica de dones esportistes d’Ontinyent, reprenent la línia encetada amb el projecte “Dona i Esport”, “per tal de posar en valor a totes les dones que practiquen esport en l’anonimat, per fer-les visibles amb una foto-mural que col·locarem al poliesportiu". El 8 de març, i amb la col·laboració del Club Planifica y Evoluciona-Dulce Bebé, tindrà lloc la Cursa de la Dona, on enguany es llegirà per primera vegada el manifest del 8 de març elaborat pel Consell de les Dones, i s’instal·laran un Punt Violeta i stands d’associacions i collectius feministes d’Ontinyent.

Eixa setmana, el dia 5, es comptarà també amb una jornada de conferencies i activitats als instituts de la ciutat dins el programa “Ser Dona al Sud" del Fons Valencià per la Solidaritat, enguany comptant amb la visita de dones d’Equador. Dijous 12 de març arriba un dels plats forts de la programació, amb la conferencia de les integrants de “Towanda Rebels", un canal de comunicació feminista format per les activistes i actrius Teresa Lozano i Zua Mèndez. El 25 de març, també a la Sala Gomis, hi haurà una conferència de la psicòloga i experta en gerontologia feminista Anna Freixas, que parlarà sobre la imatge de les dones a partir d’una edat per reflexionat sobre l’envelliment de les dones. Per finalitzar el mes de març, diumenge 29 al Teatre Echegaray actuarà el cor «CC Pink» de Villena, format per 50 dones que canten temes d’artistes des de Lady Gaga a Joan Manuel Serrat.

Per completar la programació, als mesos d’abril i maig i dins la programació cultural municipal es podrà gaudir d’espectacles com «Tórtola», «Lú», «Juana» i «Aretha i los Franklin»
A més a més, i com a activitat complementària, el 2 de març s’obrirà el termini per apuntar-se al curs online «Les dones invisibles en la història o històries invisibles de les dones», que s’impartirà del 16 de març al 24 d’abril. 
Banner
Dom Lun Mar
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid
youporn tube8.online redrube