Banner
Banner
Banner
Banner

VALL D'ALBAIDA  

Gestió forestal sostenible per dinamitzar l’economia

Llutxent, a la Vall d’Albaida, ha acollit una nova sessió del cicle ‘Gestió forestal sostenible com a motor de l’economia rural’ que desenvolupa l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València. El diputat Josep Bort i l’alcalde del municipi, Pep Estornell, han obert la jornada que s’ha celebrat al monestir del Corpus Christi i a la que han assistit també representants municipals, civils i empresarials de les tres comarques. 

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha explicat durant l’apertura de la jornada que “quan arribàrem a la Diputació, vàrem veure que la gestió forestal sostenible no estava en l’agenda política dels municipis”. “Era evident —ha continuat Bort— que havíem de fer una sessió ací a Llutxent, pel gran incendi que va patir, i també perquè és una zona que ofereix tota una sèrie d’oportunitats en l’àmbit de gestió forestal sostenible”. 

“L’objectiu d’aquestes jornades —ha afegit el diputat— és donar a conèixer als governs locals, tècnics i associacions, a tots els actors que participen de la gestió de l’entorn i la foresta, una sèrie de mecanismes i visions per poder aprofitar els recursos naturals que tenim, que produeixen les nostres muntanyes”. “Hem de tindre en compte que, d’igual manera que per a adaptar-nos als efectes del canvi climàtic i mitigar-lo hem de fer ciutats més resilients i resistents, també les nostres muntanyes ho han de ser”, ha puntualitzat.

El programa de la jornada ha inclòs una ponència sobre la situació actual dels ecosistemes agroforestals valencians, una segona part que ha abordat la gestió forestal des de l’òptica econòmica, social i mediambiental, i una tercera mesa participativa sobre el paper de les administracions públiques en matèria de gestió forestal i experiències municipals.

A més, s’han explicat les ajudes que ha destinat la Diputació de València a través del Programa de Gestió Forestal Sostenible de 2017 i 2018, amb 3,5 milions d’euros de pressupost totals. La comarca de la Vall d’Albaida, que compta amb una superfície forestal total de 14.827 hectàrees, ha percebut en 2017 149.385 euros d’aquest pla. 

Banner
Sab Dom Lun
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid