Banner
Banner
Banner
Banner

VALL D'ALBAIDA  

La Vall d’Albaida, exemple de territorialitat a la nova Llei de Mancomunitats

 “Que el Clariano deixe de ser una frontera per a a ser un punt d’encontre”. Aquest és l’objectiu amb el que l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, resumia el plantejament de “Riu Viu” un ambiciós projecte del Govern d’Ontinyent per revitalitzar l’entorn del riu Clariano i aprofitar-lo com a espai de convivència, contemplant una inversió global de 6’5 milions d’euros.

Es tracta d’un pla d’actuacions que ja ve executant-se i que s’allargarà a la propera legislatura, intervenint en un total de 8 zones en base a 5 eixos d’actuació. Estos eixos són la recuperació d’elements patrimonials al perfil del riu (com el Pont Vell, el Molí Descals, Hort de la Casa Barberà, muralla, refugis, etc); la recuperació i creació de “recorreguts mediambientals” al voltant de llit; adequació d’espais lliures (zones verdes) als dos marges del riu i el seu nivell inferior; adequació paisatgística de zones mixtes d’aparcament i espai lliure; i actuacions de rehabilitació i millora urbana en edificis privats que donen a la cornisa del Clariano.

El regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, explicava que dels 6’5 milions d’inversió total del pla, més de 2’7 ja han estat executats, contractats o estan en fase de licitació. 

És el cas dels enderrocs de naus ja realitzats a l’antiga Fàbrica de Revert que dona pas a la 1ª fase de rehabilitació per al nou Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana. A la part inferior de l’Av. Sant Francesc el proper dilluns començaran les obres d’acondicionament d’un espai lliure al marge dret del riu i s’està redactant el projecte d’un mirador en la zona entre trinquets on hi ha un pàrking provisional. En estos moments s’està executant una nova vorera de connexió entre el Pont Vell i el Trinquet de Gomis. Altra actuació que estarà finalitzada als propers mesos és la 1ª fase de la rehabilitació del Pont Vell.

Banner
Banner
Mar Mie Jue
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid