Banner
Banner
Banner
Banner

L'ALCOIÀ  

Incoat l’expedient perquè les Festes siguen BIC

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha incoat l’expedient per a declarar bé d’interés cultural immaterial la festa de Moros i Cristians d’Alcoi. Aquest anunci s’ha fet al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) el dia 19 d’octubre de 2018. Les festes de Moros i Cristians seran les primeres i úniques en rebre aquesta declaració englobant la festivitat en el seu conjunt, sense atendre a un acte en particular.

La protecció de la festa de Moros i Cristians d’Alcoi com a patrimoni cultural immaterial es concretarà amb diferents mesures com la de realitzar labors d’identificació, descripció, investigació, estudi i documentació amb criteris científics; incorporar els testimonis disponibles a suports materials que garantisquen la protecció i preservació; vetlar pel desenvolupament normal i la pervivència d’aquesta manifestació cultural, i també tutelar la conservació dels seus valors tradicionals i la seua transmissió a les generacions futures. La incoació de l’expedient suposarà la declaració final als pròxims mesos, previsiblement, per a les properes festes, celebrades aquest any a principis del mes de maig. 

La declaració de Bé d’Interés Cultural Immaterial suposarà que tot allò que excedisca el normal desenvolupament dels elements que formen aquesta manifestació cultural s’haurà de comunicar a la direcció general competent en matèria de patrimoni cultural perquè, si escau, reba l’autorització administrativa i es modifique la present declaració. La gestió del bé la tindrà l’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació de Sant Jordi, que seran els que decidisquen sobre aspectes materials i immaterials, així com sobre el desenvolupament de l’esmentada manifestació cultural.

Banner
Banner
Jue Vie Sab
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid