Banner
Banner
Banner
Banner

L'ALCOIÀ  

L’Arxiu Municipal incorpora el major fons musical de la Festa de Moros i Cristians d’Alcoi

DONACIO ARXIU MUNICIPALProp de 700 composicions de música festera –entre marxes mores, marxes cristianes i pasdobles– van ser gravades i recopilades al llarg de més de vint anys per José Sempere Aura, més conegut en el món de la Festa com «el Reiet».

Des de l’any 1972 José Sempere va gravar tots els concerts i festivals de música festera celebrats a Alcoi. A més va gravar dos certàmens amb motiu del I Centenari de la Música Festera a Villena i Cocentaina. La quantitat exacta de composicions musicals d’aquest fons musical suma 458 pasdobles, 185 marxes mores i 62 marxes cristianes. Fora d’aquest catàleg se sumen la Missa a Sant Jordi en dos enregistraments diferents, les ambaixades i dos concerts de la Corporació Musical Primitiva de 1994.

Hi estan representats tots els autors, tant alcoians com moltíssims autors forans que componen música festera. El fons musical de José Sempere té un gran valor pel seu contingut, perquè segurament, moltes de les obres interpretades que no van aconseguir passar a les finals dels concursos han quedat oblidades i no han tornat a escoltar-se mai. De fet hi ha algunes composicions gravades de les quals es desconeix la seua autoria.
El fons sonor ha sigut donat pel seu fill José Sempere Vicedo.

L’Arxiu Municipal ha realitzat una inversió de 3.000 euros en les tasques de digitalització, masterització, indexació, edició i còpia en diversos formats electrònics de totes les cintes d’àudio conservades. 
Totes aquestes peces musicals estan sent catalogades per a la seua consulta i audició en la nova secció de Fonoteca, creada recentment, del Portal Documental d’Alcoi BIVIA (http://bivia.info/), després d’un treball de recerca entre la bibliografia de la música festera.

Banner
Banner
Mar Mie Jue
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid