Banner
Banner
Banner
Banner

ESPECIALES  

COCENTAINA EN FESTES

VOLTETES 2019
 
 
DIUMENGE 28 JULIOL
A les 10.00 h XLVIII EDICIÓ DEL TROFEU SANT HIPÒLIT DE CICLISME, categories cadet i junior.
A les 22.00 h Al Pati d’Armes del Palau Comtal, representació de l’obra «UN PRÉSTAMO… ES UN PRÉSTAMO» a càrrec del grup “TELÓ TEATRE” de Cocentaina, adaptada per “TELÓ TEATRE” i dirigida per Marga Reche i José Miguel López.

DEL 26 DE JULIOL AL 2 D’AGOST
A la Parròquia de Santa Maria SOLEMNE OCTAVARI. En llaor al nostre patró Sant Hipòlit Màrtir.
A les 19.45 h Exercici de l’Octavari.
A les 20.00 h Missa.
El dia 2 la celebració tindrà lloc al Convent dels Franciscans, amb motiu del dia del “Jubileo de la Porciúncula”.
A les 19.00 h Confesions
A les 19.45 h Exercici de l’Octavari
A les 20.00 h Missa.

DIVENDRES 2 AGOST
Després de l’octavari, a la Parròquia de Santa Maria, PRESENTACIÓ DE XIQUETS i XIQUETES acabats de batejar sota la protecció de Sant Hipòlit Màrtir.
ELECCIÓ DE MAJORALS I MAJORALES 2020.

DISSABTE 3 AGOST
“ELS COMPTES”
A les 23.00 h des de l’inici del Passeig “VOLTETES”.
REVETLA, a l’Av. Ferrocarril en l’encreuament amb Ronda Sur.

DIUMENGE 4 AGOST
A les 21.15 h Al pati d’Armes del Palau Comtal XVI CONCERT DE MÚSICA FESTERA. A càrrec de la Colla de Dolçaines i Tabals “MAL PASSET”.
A les 23.30 h des de l’inici del Passeig “VOLTETES”.

DILLUNS 5 AGOST
A les 22.30 h Al Pati d’Armes del Palau Comtal XXXIV CONCERT DE MÚSICA FESTERA. A càrrec de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina.

DIMARTS 6 AGOST
A les 18.00 h Al Plà. BERENAR I JOCS. A continuació des de l’inici del Passeig del Comtat VOLTETA DELS XIQUETS, acompanyats de diverses bandes de música.
A les 23.10 h Voltetes.

DIMECRES 7 AGOST
A les 23.20 h Voltetes.

DIJOUS 8 AGOST
A les 19.30 h A l’església de El Salvador, MISSA SOLEMNE on s’imposaran les medalles als Capitans i Abanderats 2019. A continuació, TRASLLAT DE LA IMATGE DE SANT HIPÒLIT DEL RAVALT des de l’església de El Salvador al Monestir de la Mare de Déu, on juntament amb Ella, presidirà l’Acció de Gràcies el dia de l’Alardo.
A les 22:30 h Al Pati d’Armes del Palau Comtal, XLVII CONCERT DE MÚSICA FESTERA. A càrrec de la Unió Musical Contestana.

DIVENDRES 9 AGOST
NIT D L’OLLA
S’inicien les FESTES DE MOROS i CRISTIANS en honor a Sant Hipòlit.
A les 19.15 h Concentració de les filaes amb les seues respectives bandes de música, a la part alta del Passeig del Comtat des d’on desfilaran fins al Plà, per a procedir a interpretar a les 20:00 h. “L’HIMNE DE FESTES” de José Insa Martínez i Gerard Mur i Pérez.
L’HIMNE DE FESTES estarà dirigit enguany per D. EDUARDO BERNABEU VALLS, i interpretat per l’Ateneu Musical de Cocentaina, la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet i les bandes de les quatre filaes de càrrec.
Seguidament, desfilada de les filaes i bandes de música cap als seus respectius locals socials on es degustarà, com estableix la tradició, la típica OLLETA CONTESTANA.
Després del sopar, a partir de les 22.40 h, des de la part alta del Passeig del Comtat, totes les filaes, seguint l’ordre establert, iniciaran les voltetes de la tradicional NIT DE L’OLLA.

DISSABTE 10 AGOST
DIA DE L’ENTRADA

A les 6.30 h A la plaça de la Vila SANTA MISSA MATINAL a intenció de tots els festers, celebrada per l’assessor religiós de la Junta de Festes. Seguidament, després de l’oració de l’Àngelus i la hissada de banderes, amb la interpretació de l’himne nacional i himne de festes, comença la PRIMERA DIANA. 
Encapçalada pel bàndol cristià, la filà CONTESTANOS, que enguany té el càrrec de Capità Cristià. Una vegada que desfilen les forces cristianes, serà la filà BEREBERES “ELS BORTS”, Capità Moro, l’encarregada d’iniciar la desfilada del bàndol moro.
 Els carrers del nostre centre històric, com també el Passeig del Comtat, s’ompliran de música i festa en aquest acte, per a finalitzar a la plaça Alcalde Reig al monument de Sant Hipòlit. Les esquadres girarán davant el Monestir de la Mare de Déu commemorant així l’any Sant amb motiu del Vé Centenari del Miracle de la Mare de Déu.
A les 12.15 h Als llocs de costum, s’escenificarà la tradicional AMBAIXADA DEL CONTRABANDO. Protagonitzada per les filaes Maseros i Contrabandistes.

L’ENTRÀ
A les 19.00 h Des del carrer Pare Francesc Agulló, magnífica desfilada dels bàndols cristià i moro.
Música, color i públic tots units per a rebre els càrrecs d’enguany, la Filà CONTESTANOS i CREUATS pel bàndol cristià, la Filà BEREBERES “ELS BORTS” i MANTA ROJA, pel bàndol moro, juntament amb totes les filaes, seran els encarregats de fer-nos passar una vesprada plena d’emocions, color, balls i fantasia al carrer. Un any més els festers i festeres de Cocentaina faran possible una desfilada espectacular, omplint Cocentaina de música festera.
L’Entrà recorrerà el carrer Pare Francesc Agulló, Passeig del Comtat, carrer del Bisbe Estaña, el Plà, carrer de la Mare de Déu del Miracle, per a finalitzar a la plaça dels Apòstols.
Al finalitzar l’Entrà, REVETLA a l’Av. Ferrocarril en l’encreuament amb Ronda Sur.

DIUMENGE 11 AGOST
FESTIVITAT DE SANT HIPÒLIT MÀRTIR

A les 7.30 h Des de la plaça de la Vila, SEGONA DIANA.
En aquest dia són els mes menuts els protagonistes ja que, juntament amb els majors, recorreran el mateix itinerari del dia anterior.
Després de finalitzar la SEGONA DIANA i a les 11.50 h les filaes, segons l’horari establert anteriorment, faran L’OFRENA DE FLORS al nostre Patró, cobrint carrer des de l’església de Santa Maria fins al carrer Major, al lloc marcat prèviament. Les quatre filaes de càrrec es concentraran al Plà, juntament amb els majorals i autoritats, des d’on eixiran fins a arribar a l’església de Santa Maria, on es celebrarà la MISSA SOLEMNE en llaor al patró Sant Hipòlit Màrtir.
En acabar l’eucaristia, les filaes cobriran carrer, al mateix lloc on estaven. Els càrrecs festers es situaran a l’Ajuntament i passaran totes les filaes per a fer la tradicional PRESENTACIÓ D’ARMES.
I una vegada finalitzada, desfilaran tots cap a la filà per a reposar forces i degustar el tradicional vermut i dinar de Sant Hipòlit.
A les 20.15 h Pels carrers de costum, participació dels festers en la PROCESSÓ SOLEMNE. Amb la imatge i la relíquia de Sant Hipòlit portades pels festers de les filaes dels capitans i abanderats. A l’entrada del Sant i la Relíquia a l’església de Santa Maria, als sons de l’Himne Nacional, es realitzarà una gran disparada d’arcabusseria; seguidament, a l’interior, es donarà a besar la relíquia del Patró.
Acabats aquests actes i a les 24.00 h des de l’inici del Passeig del Comtat RETRETA. Alegre i divertida desfilada nocturna de les filaes que seguirà el mateix itinerari que l’Entrà.

DILLUNS 12 AGOST
DIA DE L’ALARDO

A trenc d’alba, GUERRILLES als vessants de la serra de Mariola, amb la presència dels capitans i abanderats.
A les A les 11.00 h ESTAFETA MORA, acompanyada per fanfàrria, demanant la rendició de la Vila al capità cristià. En ser menyspreat, informarà el capità moro i al seu ambaixador, i s’interpretarà per a tot el públic L’AMBAIXADA MORA de Ivan Carbonell Iglesias i protagonitzada per Rubén Vilanova Domínguez.
En no arribar a cap acord en l’ambaixada, Al Abbàs mana cremar la Vila, i s’inicia una batalla d’arcabusseria entre les hostes mores i cristianes, que acaba amb la victòria i la possessió del Castell pel bàndol moro.
A les 14.00 h Quan encara permaneix en l’ambient l’olor a pólvora i el soroll dels arcabussos, te lloc a la ronda sur i espal·les del col·legi públic San Juan Bosco II, L’AMBAIXADA DE LES TOMAQUES protagonitzada per les filaes Bequeteros i Cavalleria Ministerial i tot qui vullga participar de l’ambient festiu i desenfadat. En aquest acte guerrer, els projectils que es disparen són el fruits de les collites a les hortes contestanes, i es passa una estona molt divertida. I, com es sol dir: “Qui no vullga pols que no vaja a l’era”.
Posteriorment i a les 18.30 h amb les mateixes característiques del matí, tindrà lloc l’ESTAFETA DEL CRISTIÀ i L’AMBAIXADA DEL CRISTIÀ de Ivan Carbonell Iglesias i protagonitzada per David Pascual Bonet.
Però aquesta vegada finalitzarà amb la victòria de les forces cristianes i es desplegarà la senyera cristiana al capdamunt del castell.
A continuació, al santuari de la Mare de Déu del Miracle ACCIÓ DE GRÀCIES. Amb l’assistència d’autoritats, càrrecs festers, estendards, majorals i festers en general.
En acabar aquest acte TRASLLAT DE SANT HIPÒLIT DEL RAVAL a la parròquia de El Salvador. Des del Plà sortirán en primer lloc la filà Manta Roja, els majorals i majorales, els capitans i abanderats, de seguit, la imatge de Sant Hipòlit, la Junta de Govern i a continuació les filaes de càrrec i totes les filaes desfilaran fins l’església de El Salvador.
Banner
Banner
Vie Sab Dom
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid