Banner
Banner
Banner
Banner

EL COMTAT  

Disponible l’estudi de viabilitat del cobriment de la piscina municipal de Cocentaina

ESTUID PISCINA COCENTAINA
Ja està disponible a la web de l’ajuntament de Cocentaina l’estudi de viabilitat del cobriment de la piscina municipal, proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de 2019 on van votar 335 persones.
L’estudi ha estat redactat per una empresa externa especialista en la consultoria d’instal·lacions esportives i ha tingut un cost de 8.772,50€, quantitat sufragada dels Pressupostos Participatius, partida que supera els 50.000€.

A les conclusions del document s’apunta que hi hauria uns possibles 798 clients i clientes potencials; no obstant això, assenyala que hi ha una competència en el sector de les piscines cobertes molt propera (Alcoi i Alqueria) i que, sols, l’obra tindria un cost molt alt per a l’ajuntament contestà.
L’estudi contempla dos escenaris possibles:

• Partir la piscina gran del poliesportiu i deixar una part coberta de 22,5m i altra per a bany a l’aire lliure en estiu de la mateixa mesura. Cost de l’obra 1.104.000€.
• Cobrir tota la piscina de 50m i perdre el bany a l’aire lliure en estiu. Cost de l’obra 1.641.000€.
En el cas de voler un sistema de coberta retractil el preu de l’obra i la instal·lació seria molt superior, així com el seu manteniment. A més, cal tenir molt en compte que no és possible construir una nova piscina coberta en altra zona del poliesportiu ni cobrir la piscina mitjana perquè les seues característiques no s’adapten a la normativa que les regula.

Al document s’exposa que caldria contractar 8,5 persones més per obrir la piscina i dotar-la de contingut i, finalment, es planteja diferents formes de gestió: mixta i privada. En el cas de la mixta es planteja que l’ajuntament de Cocentaina es faça càrrec de les despeses de manteniment de la instal·lació i que el personal el controle una empresa privada. Per altra banda, en el cas de la gestió privada, la consultora aposta per una concessió integral de personal i instal·lacions a una empresa externa.

Amb l’estudi en les mans l’alcaldessa del municipi, Mireia Estepa, comenta que «cal analitzar-lo a fons i sospesar si este poble vol suportar aquesta inversió econòmica i el manteniment que suposa una instal·lació d’aquestes característiques. Hem de tindre en compte el plantejament d’obres que el govern té previstes per al poliesportiu i la necessitat, si no podem caure en l’error d’altres pobles i empreses que han hagut de tancar les seues piscines per no poder suportar la despesa.»

Banner
Banner
Dom Lun Mar
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid
youporn tube8.online redrube