Banner
Banner
Banner
Banner

EL COMTAT  

Cocentaina té 12 gestos per lluitar contra el canvi climàtic

L'Ajuntament de Cocentaina, amb l'inici d'any, comença, de nou, amb la campanya "12 MESOS, 12 GESTOS" amb la que es pretén adquirir una sèrie de costums cada mes per aturar el canvi climàtic.

El canvi climàtic és un dels exemples més clars i contundents dels fenòmens globals que tenen repercussions en l'àmbit local, per aquest motiu Cocentaina és el quart any consecutiu que posa en marxa aquesta campanya, amb la que es busca un compromís de tot el poble per a anar agafant una costum i que es convertisca en un hàbit.

Cada un dels 12 mesos de l'any 2019 hi ha un gest per a millorar el nostre medi ambient, alguns mesos aprofitant que eixe mes es celebra un dia internacional que té relació. Per exemple a maig: com el 22 de maig es el Dia Mundial de la Biodiversitat, el gest d'aquest mes és protegir la Biodiversitat i preservar les espècies en perill d’extinció o plantar arbres coincidint que el 31 de gener és el dia de l'arbre. També es celebraran jornades en relació al gest del mes, com el cas del 29 de setembre "Amb bici per la via verda".

Les accions que es desenvolupen són activitats quotidianes que l'Ajuntament planteja dins les seues polítiques de sostenibilitat i l'Agenda 21 local.
Es comença amb la plantar d'arbres al mes de gener, extremar la precaució per evitar incendis a febrer, desconnectar els aparells elèctrics quan no s'utilitzen i apagar les llums a març, reciclar el paper, plàstic, l'oli i la matèria orgànica al mes d'abril, protegir la biodiversitat i preservar les espècies en perill d'extinció en maig, consumir productes de temporada i de prop en el mes de juny, fer un ús raonable de l'aigua a juliol, no consumir tants gots de plàstic ni tovallons d'un ús a agost, prioritzar el transport públic i la bicicleta en setembre, fomentar el voluntariat ambiental a octubre, aïllar les finestres i portes en novembre per així estalviar en energia de la calefacció i a desembre rebutjar les bosses de plàstic als establiments.
Banner
Banner
Dom Lun Mar
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid