Banner
Banner
Banner
Banner

EL COMTAT  

La Fira de Tots Sants, primera en ser declarada Bé d’Interés Cultural (BIC) Immaterial

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ja és Bé d'Interés Cultural Immaterial. Així ho ha determinat el Consell durant la celebració del seu plenari, atorgant a la Fira de Tots Sants aquesta distinció com a BIC, la qual garantirà la seua protecció, preservació, investigació, documentació i la conservació dels seus valors tradicionals i la seua transmissió a les futures generacions.

La de Cocentaina és la primera fira de tot el País Valencià en ser catalogada BIC, motiu pel qual s’ha tingut que treballar de valent per a aconseguir aquesta declaració al no haver cap precedent.
Ha sigut el propi President de Generalitat, Ximo Puig, qui s’ha posat en contacte amb l’alcaldessa de Cocentaina per donar-li personalment la feliç notícia. Alegria que compartia el President, ja que va ser ell qui en novembre de 2015 es comprometia amb el poble contestà a col·laborar en l’atorgament del BIC per a la Fira.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, no ha pogut ocultar la seua satisfacció per aquesta distinció per a la Fira de Tots Sants: “Rebre aquesta distinció com a Bé d'Interés Cultural Immaterial és la culminació a més de dos anys de feina administrativa treballant l'expedient, però sense oblidar tots els anys d'abans durant els quals tot un poble ha posat tot el que tenia al seu abast per a, cada mes de novembre, organitzar i celebrar una Fira com no se'n coneix una altra”. 

Cocentaina compta actualment amb 14 BIC's, d'entre els quals només la Fira de Tots Sants es immaterial, la resta són béns immobles, com ara el Castell de Cocentaina, el Castell de Penella, diversos escuts heràldics, la Penya Banyà, el Palau Comtal... entre altres.
Banner
Banner
Jue Vie Sab
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid