Banner
Banner
Banner
Banner

Espacio del lector  

CARTA OBERTA A LA CIUTADANIA

PER VICENT XAVIER VILA AMB MOTIU DE L'ENTRADA 
COM A REGIDOR PER COMPROMÍS ONTINYENT

El 26 d’abril prenc possessió del càrrec de regidor d’Ontinyent per Bloc-Compromís, sens dubte tot un honor i una gran responsabilitat. En primer lloc he de donar les gràcies a la meua parella i a la meua família, pel seu recolzament i la seua comprensió per haver-me posat en açò de la política, també a amigues i amics, companyes i companys del Bloc i la resta de Compromís per felicitar-me i per oferir-se a ajudar en allò que puguen. Dit açò, em ve de gust compartir algunes reflexions amb la gent del meu poble.

He de dedicar-li unes línies als que han sigut referent per a mi des de que vaig començar a militar allà pel 2003 al Bloc, des de Hector Verdú, passant per Ximo Urenya, Rafa Portero, Joan Cambra ... fins la darrera legislatura amb Josep Francés o Joan Gilabert, a tots ells i a tota la resta de regidores i regidors que ha tingut Compromís, gràcies! Sense vosaltres no haguera sigut possible el valencianisme progressista i verd a Ontinyent i la nostra comarca.

Canviant de registre i donada l’actualitat a l’estat espanyol, encara que semble evident, em trobe en la necessitat de recordar que és allò de “la democràcia”; quan parlem de democràcia i gestió municipal, el primer que ens ve al cap és una forma de govern on el poder polític es fonamenta en la voluntat del poble. A més a hi ha eleccions periòdiques, les decisions es prenen per majoria, hi ha separació de poders i ningú no està per damunt de la llei. Ara bé, malgrat que tot el que acabem de dir és o hauria de ser cert, la democràcia no és únicament un sistema de govern o un procediment per a prendre decisions, sinó també un estil de vida basat en el respecte als drets humans i als valors ètics que els serveixen de fonament.

Ser demòcrata vol dir, sobre tot, defensar la llibertat de tots les ciutadanes i els ciutadans per a pensar, opinar i actuar com vulguem, mentre no perjudiquem els drets dels altres.  En democràcia, les persones hem de poder manifestar lliurement allò que pensem, tant en públic com a privat, oralment, per escrit, a les xarxes socials... En aquest mateix sentit, hi ha d'haver llibertat de reunió, de manifestació i de lliure circulació, amb l'única condició que ens manifestem de manera pacífica i respectuosa. Per tant,  defensar la llibertat implica practicar el respecte envers totes les persones independentment del seu origen, sexe, característiques físiques o manera de pensar. Ningú no ha de ser menyspreat per les seues idees o creences, per més extravagants o errònies que ens puguen semblar.

D'altra banda, viure en democràcia exigeix prendre part activament en la vida política i social del nostres país. Això vol dir que ens hem d'informar sobre les qüestions que ens afecten i participar en la presa de decisions per a resoldre els problemes. Però no pensem que la participació democràtica és limita a votar en les eleccions que es celebren periòdicament per a escollir els nostres representants. També actuem com a demòcrates quan per exemple formulem propostes constructives per millorar el funcionament del nostre sistema educatiu o quan expressem la nostra crítica cap a decisions que ens semblen injustes, des del món de les associacions, des de les plataformes reivindicatives, els sindicats etc. i per suposat dels partits polítics.

Per tot açò accepte amb responsabilitat i determinació el càrrec de regidor d’Ontinyent per i amb Compromís pel poc més d’un any que ens queda abans d’eleccions. Per les ontinyentines i ontinyentins, pels valors de la república, del feminisme, per la defensa de la justícia social i la diversitat en tots els seus àmbits, pel dret a decidir de les persones i dels pobles, en definitiva per la pau social i amb lleialtat al Poble Valencià.

CLASIFICADOS

Banner
Banner
Mie Jue Vie
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid