Banner
Banner
Banner
Banner

Espacio del lector  

CLOENDA DEL 50 ANIVERSARI DE TELÓ TEATRE

Ha finalitzat 2017 i amb ell, tot un seguit d’actes que Teló Teatre ha organitzat per a celebrar el 50 aniversari de la seua creació, a l’any 1967. Des d’aleshores el grup ha passat per diverses denominacions: Nova Generació, Catarsis grup d’acció teatral i, finalment, Teló Teatre.

Diversos noms per a un grup cinquantenari que ha anat evolucionant al llarg d’aquests any, i pel qual han passat molts actors i actrius que han anat deixant el seu granet de sorra per a aportar-los al que és avui en dia, un grup ben consolidat, arrelat a les costums de Cocentaina, difusor de la cultura teatral i també de les tradicions del nostre poble.
També ha sigut innovador en la introducció del teatre en valencià a les escoles, ja que porten donant classes de teatre als xiquets i xiquetes de Cocentaina durant quasi 30 anys, el que els ha nodrit al llarg d’aquest temps d’actors i actrius que els ha permés tindre sempre una bona plantilla teatral. I, també, han pogut organitzar al llarg de l’any diversos encontres i esdeveniments teatrals i poètics.

Començant per la Mostra de Teatre Amateur “Vila de Cocentaina”, que es va iniciar a l’any 2000 amb “la casa de Bernarda Alba”, de F.G.Lorca. Mostra que permet gaudir del teatre que està fent-se a la Comunitat Valenciana anualment, i que sempre tanca Teló Teatre, sent l’última obra representada “bodas de sangre”.
Un altre esdeveniment que organitza Teló Teló és el Dia Mundial del Teatre, el 27 de març, amb muntatges poètics, teatrals, monòlegs, representacions del grup jove, etc. Sent, l’últim dedicat a Miguel Hernández en el 75 aniversari de la seua mort, i al voltant del qual, es va organitzar una conferència a càrrec de Carmen Alemany Bay, catedràtica de la Universitat d’Alacant.

També Teló Teatre ha tingut una cita anual al mes de juliol, abans de festes de moros i cristians, representant una obra per a col·laborar amb la Junta de Festes, sent la última “Taxi” de Ray Cooney.
Ha sigut aquest any passat, 2017, un any de celebració, d’encontres i de convivència teatral i al voltant del 50 aniversari s’han organitzat conferències, cursos, un programa mensual en Ràdio Cocentaina, xerrades i exposicions.

Tots aquests esdeveniments han estat representats per un logo que els ha acompanyat i identificat en tots els actes que s’han fet en tot aquest inoblidable cinquantenari, i que va dissenyar el company, amic i col·laborador inestimable, l’escultor Moisés Gil.
I aplegats a la fi d’aquest event Teló Teatre ho ha volgut fer amb un entranyable amic del grup des de fa molts anys, Paco Muñoz, que amb Apa, Ina Martí i Andreu Valor farà la cloenda del 50 aniversari el passat dia 13 de gener a les 20:00h al Centre Cultural El Teular de Cocentaina.

Tot açò ha estat possible gràcies a la col·laboració inestimable de l’Ajuntament de Cocentaina, la Seu Universitària de Cocentaina de la Universitat d’Alacant, la Junta de Festes i altres entitats contestanes que han recolzat a Teló Teatre en aquests anys i en aquest cinquantenari i, sobretot, al gran públic, que sempre ha estat present en tot allò que Teló Teatre ha portat a terme.
Banner
Banner
Vie Sab Dom
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid