Banner
Banner
Banner
Banner

Espacio del lector  

El treball seriós i rigorós dóna els seus fruits

Aquesta setmana Alcoi ha rebut la notícia més important de les últimes dècades. El projecte presentat per l'Ajuntament d'Alcoi «Alcoidemà» ha rebut 10 milions d'euros de fons europeus per a transformar la ciutat en els pròxims 5 anys.

Després de més de prop de 20 anys de no contar per a ningú, Alcoi torna a estar present a les xarxes estatals, torna a comptar, i rebre subvencions milionàries, fruit de la feina fet als últims anys. Només 5 ciutats de la Comunitat Valenciana de les 36 que es presentaven han rebut subvenció. En total, 35 milions d'euros han arribat a la Comunitat, i d'eixos 10 han sigut per Alcoi. Sabem que moltes ciutats veïnes, algunes amb més població i més recursos que Alcoi, no han pogut accedir a aquesta important ajuda i coneixem també els seus projectes, molts d'ells, d'alta qualitat.

Portem temps dient que tenim un pla per a canviar aquesta ciutat, un pla realista, consistent. Sabem on anem i per on anar, i amb aquesta important injecció econòmica d'un total de 20 milions d'euros, 10 d'Europa i 10 de fons propis, donarem una espenta important i executarem més projectes per a Alcoi.

Hem recuperat capitalitat i importància però necessitem també recuperar una ciutat compacta, adaptada als alcoians d'avui i als seus fills, que dóna qualitat de vida i futur, sostenible i innovadora. I això s'ha de concretar en millores palpables, en un carrer com Entença; en la rehabilitació del centre històric; en la dinamització del llit del riu; en una ciutat Smart City amb projectes com el transport urbà o un arxiu digital; carrils bici i cinturons verds, aparcament al centre, edificis públics i accessibilitat.

Hem treballat molt per sortejar diferents dificultats, i estem en camí de tindre un nou servei de brossa i de neteja, de començar Entença i el Pont de Sant Jordi. Ja estem elaborant el pla estratègic d'Alcoi i un pla per al Centre, iniciem en breu el Santiago Payá i la Beniata. Estem en marxa amb temes importants però, ara, a més a més, tenim diners per a concretar tot això i afrontar nous projectes, necessaris i reals, accions que els alcoians es mereixen pel seu esforç i el convenciment de què podem canviar les coses.

Sense rebomboris, sense fum, sense inauguracions costoses i plaques d'altres temps, amb feina, honestedat i esforç, amb un equip humà únic que es deixa la pell i creu en el que fa. Perquè no deixarem de somiar, malgrat la negativitat d'alguns i el pessimisme que volen que cale, però somiem amb els peus a terra i sense deixar de treballar. Gràcies Alcoi per donar-nos l'oportunitat de treballar per aquesta ciutat i poder donar aquesta setmana una gran notícia a totes les alcoianes i alcoians.

Toni Francés
Alcalde d'Alcoi
Banner
Banner
Mar Mie Jue
comarcal.net. guía intercomarcal d’actualitat i comunicació. L Alcoia · El Comtat · La Vall d´Albaida · La Foia de Castalla
Copyright © 2008 comarcal.net. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
web design nandroid